Přejít na obsah

Hrajeme si hlavou

26. 06. 2024

Už po patnácté se v Hradci Králové sešli příznivci fyziky a příbuzných oborů, aby si vyměnili zajímavé nápady. Loňská výprava naší školy byla jenom návštěvnická, ale protože máme žáky, kteří by také rádi ukázali světu, co umí, tak slovo dalo slovo a letos jsme vyrazili do vlastního stánku. Vybráni byli nejlepší účastníci fyzikálních a matematických soutěží za pomalu končící školní rok. Pro zvídavou mládež si připravili pokusy, i s jejich vysvětlením, z většiny oblastí fyziky. Mezi ostatními stánky středních škol se ten náš rozhodně neztratil. Spolu s gymnáziem z Rychnova nad Kněžnou, které nám dělalo technickou podporu, jsme nabízeli namixovanou všehochuť atrakcí – ostatní stanoviště se obvykle věnovala jednomu tématu.
Náš tým tvořili žáci od šestých až po deváté třídy. Poděkování patří ze šesťaček Verče a Valentýně, ze sedmých ročníků Katce, Patrikovi a Matoušovi, za osmáky Kristiánovi, Honzovi, Petrovi a Jirkovi a z deváťáků Ondrovi.
Ale aby nebylo vše jenom o práci, tak zbyl i čas na prohlídku toho, co nabízeli ostatní experimentátoři. Spousta inspirativních snímků je ve fotogalerii a třeba se s některými novými a zajímavými pokusy setkáme už na podzim na akcích naší školy.